ZythMC

Change from header.tpl
0 Players online
Change from header.tpl
0 Users online
Log In Register

A kapucnis pulóver, ami mindent megváltoztatott
Started by James227

James227

James227

Member
Topics
58
Minecraft
James227

Aznap reggel úgy ébredtem, hogy nem tudtam, milyen nap van. Ez nem demencia, csak annak a jele, hogy az ember élete egy idő után összemosódik, a hétfők és a csütörtökök ugyanolyanok lesznek, és a hétvégék is csak annyiban különböznek, hogy ilyenkor nem kell korán kelni. Huszonkilenc éves vagyok, és nemrég költöztem vissza a szüleimhez, ami önmagában is elég lett volna ahhoz, hogy az ember elveszítse az időérzékét, de hát az élet néha olyan dolgokat hoz, amiket nem tervezünk. A barátnőmmel szakítottunk, a lakbért nem tudtam egyedül fizetni, és a szüleim – Isten áldja őket – azt mondták, hogy ameddig talpra nem állok, addig nyugodtan maradhatok. Ez kedves volt tőlük, de az ember mégsem érzi jól magát, amikor harminc felé közeledve visszaköltözik a gyerekszobájába, ahol a falon még mindig ott van a régi focicsapat posztere, és a polcon azok a könyvek, amiket soha nem olvastam el.

Azon a reggelen, amikor nem tudtam, milyen nap van, anyám éppen a konyhában sürgölődött, és a rádióban valami régi magyar sláger szólt, amit gyerekkoromban is utáltam. Nem szóltam semmit, csak leültem az asztalhoz, és bámultam a kávémat, ami olyan volt, mint az életem: forró, keserű, és nem elég erős ahhoz, hogy igazán felébresszen. Apa már elment dolgozni, anyám pedig éppen a mosógéppel küzdött, úgyhogy egyedül maradtam a gondolataimmal, ami sosem jó dolog. Ilyenkor szoktam elővenni a telefonomat, és görgetni a híreket, amik nem érdekelnek, csak elterelik a figyelmemet arról, hogy nem tudom, mit kezdjek magammal. És akkor, amikor éppen egy cikkhez értem, ami arról szólt, hogy milyen egyszerű otthonról pénzt keresni, eszembe jutott valami, amit a barátom, Bence mesélt nemrég. Ő azt mondta, hogy néha szokott játszani egy online oldalon, és hogy ez neki sokat segített abban, hogy kikapcsoljon, amikor a való élet túl nyomasztóvá vált. Nem hittem neki teljesen, de valami megragadt bennem, és beírtam a keresőbe, hogy vavada review, mert kíváncsi voltam, hogy mi ez az egész, amiről ő beszélt.

A cikk, amit találtam, nem ígért lehetetlen dolgokat. Nem azt mondta, hogy gazdag leszek, nem azt mondta, hogy megváltozik az életem, csak azt, hogy ez egy régi, megbízható oldal, ahol sokféle játék van, és ahol az ember jól érezheti magát. Ez tetszett, mert én nem vagyok az a fajta ember, aki nagy ígéretekre alapozza a döntéseit. Inkább az a fajta vagyok, aki óvatosan lépked, és mindig megnézi, hogy biztos-e a talaj a lába alatt. Szóval elmentettem a dolgot a fejemben, és visszatértem a kávémhoz, de valami megváltozott. Nem a kávé lett más, hanem én. Mert hirtelen volt egy kis izgalom a napban, valami, ami eddig hiányzott.

Aznap este, amikor a szüleim már aludtak, és a ház csendben volt, leültem a számítógép elé, és megnyitottam az oldalt. Nem regisztráltam azonnal, először csak néztem, hogy mi van, mit lehet csinálni, hogyan működik ez az egész. És ahogy néztem, egyre inkább úgy éreztem, hogy ez nem is olyan ijesztő, mint amilyennek elsőre tűnt. Az ember azt hiszi, hogy az online kaszinók valami sötét, veszélyes helyek, ahol mindenki elveszíti a pénzét, de amit láttam, az inkább egy szórakozóhelyhez hasonlított. Olyan helyhez, ahol az ember kikapcsolhat, ahol nem kell a hétköznapokkal foglalkozni, ahol egy kicsit más lehet, mint amilyen a való életben. Persze tudom, hogy ez nem mindenkinek való, és tudom, hogy az embernek óvatosnak kell lennie, de úgy gondoltam, hogy egy próbát megér. Hiszen nem kell nagy dolgokat tenni ahhoz, hogy az ember egy kicsit jobban érezze magát. Szóval regisztráltam, feltettem egy kis összeget, talán ötezer forintot, mert nem akartam sokat kockáztatni, és elkezdtem játszani.

Az első játék, amit kipróbáltam, egy egyszerű nyerőgép volt, valami ősi témával, tele aranyszínű szimbólumokkal és hangokkal, amik úgy csengtek, mintha egy templomban lennék. Nem nyertem az első körökben, de nem is bántam, mert maga a játék élvezetes volt. Ahogy pörögtek a tárcsák, éreztem, hogy a szívem egy kicsit gyorsabban ver, és ez a fajta izgalom olyan ritka az életben, hogy szinte ünnep volt. Az ember néha elfelejti, hogy milyen érzés izgulni valamiért, aminek nincs tétje, ami csak szórakozás. És akkor jött az a pillanat, amikor három egyforma szimbólum összeállt, és a gép elkezdett villogni, és én úgy éreztem, mintha a világ összes szerencséje rám szakadt volna. Nem nyertem sokat, talán tízezer forintot, de akkor, abban a pillanatban ez volt a legnagyobb dolog a világon.

A következő napokban néha elővettem a telefont, amikor unatkoztam, vagy amikor nem volt kedvem mással foglalkozni. Nem sokat, csak amikor úgy éreztem, hogy kell egy kis színes folt a szürkeségbe. Az egyik ilyen alkalommal felfedeztem, hogy vannak különféle asztalok, ahol több játékos is játszhat egyszerre, és hogy az ember néha beszélgethet is a többiekkel. Ez tetszett, mert én is régóta vágytam már valakire, aki nem csak köszön, hanem tényleg beszél is hozzám. Az egyik este, amikor éppen a vavada review oldalon nézelődtem, találtam egy olyan asztalt, ahol néhányan éppen csevegtek, és én is bekapcsolódtam. Nem sokat beszéltem, csak néhány szót, de valahogy mégis úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül. Hogy vannak mások is, akik ugyanazt csinálják, mint én, akik ugyanúgy keresik a kikapcsolódást, ugyanúgy vágynak valamire, ami kiszakítja őket a hétköznapokból.

Aztán eljött az az este, amikor nyertem. Nem sokat, talán százezer forintot, de nekem akkor ez hatalmas összegnek tűnt. Nem azért, mert gazdag lettem, hanem mert úgy éreztem, hogy valami jó történt velem. Hogy nem csak a szürke hétköznapok vannak, hanem néha van valami színes is. A barátaimnak nem meséltem el, mert tudtam, hogy nem értenék. Ők azok a fajta emberek, akik mindig mindent komolyan vesznek, és nem szeretik a felesleges izgalmakat. De én úgy gondoltam, hogy ez nem felesleges. Ez az én kis titkom volt, valami, ami csak az enyém. És ez a titok valahogy jobbá tette a napjaimat. Nem azért, mert pénzt nyertem, hanem mert úgy éreztem, hogy van valami, ami csak rám vár, valami, ami kiszakít a hétköznapokból.

Azóta eltelt néhány hónap, és az életem nem változott meg gyökeresen. Még mindig a szüleimmel élek, még mindig keresem a helyemet a világban, de valami mégis más. Néha, amikor a gyerekszobámban ülök, és nézem a régi posztert a falon, eszembe jut az az este, amikor rátaláltam valamire, ami addig hiányzott. Nem a játékra gondolok, hanem arra az érzésre, hogy az ember néha kipróbálhat valami újat, valamit, ami nem a megszokott. És ez néha többet ér, mint az egész világ. Mert az élet nem arról szól, hogy mindig nagy dolgok történjenek, hanem arról, hogy észrevegyük a kicsiket is. Az a reggel, amikor nem tudtam, milyen nap van, az a kávé, az a telefon, az a játék, az a nyeremény, az az egész este – ezek mind összeálltak valamivé, ami jobbá tette a napjaimat. És ez, azt hiszem, elég.

James227 · 7 days ago