Yadımdadır, ötən ilin iyul ayı idi, həddindən artıq isti bir yay gecəsi. Kondisioner işləyirdi, amma yenə də nəfəs almaq çətin idi. Balkonda oturub çay içirdim, ulduzlara baxırdım. Şəhərin işıqları uzaqda parıldayırdı, mən düşüncələrə dalmışdım. O vaxtlar həyatımda hər şey yaxşı idi, işim var idi, ailəm var idi, dostlarım var idi. Amma nəsə çatışmırdı, bilmirəm nə. Bəlkə də macəra, bəlkə də sadəcə həyəcan. O gecə yuxum gəlmirdi, saat gecə 2 idi, mən hələ də balkonda oturmuşdum. Telefonu götürdüm, sosial şəbəkələrə baxdım, hamı yatmışdı, heç nə maraqlı deyildi. Birdən bir reklam çıxdı, online kazino reklamı. Adətən belə şeylərə baxmıram, amma o gecə nəsə məni ora çəkdi. Linkə toxundum, açıldı, amma bir dəqiqədən sonra bağlandı. Bloklanmışdı, yəqin. Düşündüm ki, görəsən hardan girə bilərəm? Axtardım, tapdım mostbet зеркало yazıb birbaşa işləyən linkə keçdim. Çox asan oldu, heç gözləmədiyim qədər. Sayt açıldı, qeydiyyatdan keçdim, pul yükləmək istədim, amma bir az tərəddüd etdim. Sonra düşündüm ki, nə olar, 50 manat yükləyim, uduzsam da, bir restoran puludu.
Oyunlara baxıram, hərəsi bir rəng, bir işıq, bir səs. Nəyə mərc qoyacağımı bilmirəm. Qarşıma bir rulet çıxdı, bəlkə də ən sadə oyun. Qırmızı, qara, rəqəmlər. Ürəyim döyünür, nəfəsim daralır. Bir az virtual pulla sınadım, bir neçə dəfə, sonra real oynamağa qərar verdim. İlk mərcimi qoydum – 10 manat qırmızıya. Çarx fırlanır, top fırlanır... və qırmızı! 20 manat oldu. İnanılmaz hissdi, elə bil ürəyim ağzıma gəldi. Növbəti mərc, yenə qırmızı, yenə qazandım, 40 manat. Ardıcıl üç dəfə udduqdan sonra dayandım. Balansım 140 manat oldu. 90 manat qazanmışdım. Heç ağlıma gəlməzdi ki, bu qədər sadə ola bilər. O gecə saatlarla oynadım, qazandım, uduzdum, yenə qazandım. Səhərə yaxın balansıma baxdım: 200 manat. 150 manat qazanmışdım. Yorğun idim, amma xoşbəxt idim. Yatmağa getdim, yuxuda da oyunlar gördüm. Səhər oyananda düşündüm ki, görəsən yuxudur, ya gerçəkdi? Telefonu açdım, baxdım, hər şey yerindəydi. Həmin gün işə getmədim, özümə istirahət günü etdim. Bütün günü evdə oturub düşündüm bu işi.
Həmin qazanc mənim üçün bir dönüş nöqtəsi oldu. Artıq bilirdim ki, online kazinoda oynamaq mümkündü və qazanmaq da mümkündü. Amma ehtiyatlı olmalıydım. Özümə qaydalar qoydum: həftədə maksimum 3 dəfə oynayacam, hər dəfə maksimum 50 manat yükləyəcəm, qazansam da, çox oynamayacam. Bu qaydalara əməl etdim. Bir ay ərzində təxminən 400 manat qazandım. Çox gözəl idi. Bu pulla ailəmə kömək etdim, özümə də yeni paltar aldım. Bir gün işdə həmkarım Nicat mənə dedi ki, "sən nə vaxtdan belə şanslısan, həmişə gülümsəyirsən?" Mən də dedim ki, "həyat gözəldi, niyə gülümsəməyim?" Amma içimdən dedim ki, kaş bilsəydi. Sonra bir gün Nicat mənə yaxınlaşıb dedi ki, "mən də bir az online kazinoya baxıram, amma tez-tez bloklanır, hardan girirsən?" Mən də ona dedim ki, mostbet зеркало axtar, həmişə işləyən link taparsan. O da tapdı, girdi, oynadı. Bir neçə gün sonra mənə zəng vurdu, dedi "qardaş, sağ ol, mən də qazandım, 100 manat qazandım". Çox sevindim, onun adına. İndi bəzən birlikdə oynayırıq, bir-birimizə yazırıq, nə qazandığımızı deyirik. Bu bizim dostluğumuza yeni bir rəng qatdı.
Bir axşam yenə balkonda oturmuşdum, çay içirdim, ulduzlara baxırdım. O gün işdə çox yorucu gün idi, beynim dağılmışdı. Telefonu götürdüm, oynamaq istədim. Amma sayt bloklanmışdı yenə. Təəccüblənmədim, axtardım mostbet зеркало tapdım, girdim. Bir az oynadım, 30 manat qazandım. Yorğunluğum getdi, enerjim qayıtdı. O an anladım ki, bu oyunlar mənim üçün sadəcə pul qazanmaq deyil, həm də stress atmaq, beynimi boşaltmaq üçün bir vasitədir. İşdəki problemlər, evdəki qayğılar - hamısı bir anlığa unudulur, mən ekrana baxıram, rənglərə, işıqlara, fırlanan çarxlara. Bu, bir növ meditasiya kimidir. Təbii ki, hər şeyin bir tarazlığı var. Mən heç vaxt çox pul qoymuram, heç vaxt borc alıb oynamıram. Sadəcə, əlimdəki artıq pulla oynayıram. Və həmişə uduzanda dayanmağı bacarıram. Bu mənim üçün ən böyük uğurdur.
Bir gün qız dostumla görüşdük, kafedə oturub söhbət edirdik. Mən ona bu təcrübəmdən danışdım, əvvəl inanmadı, dedi "yox, ola bilməz, bunlar hamısı fırıldaqdı". Mən də ona izah etdim ki, fırıldaq deyil, sadəcə bilmək lazımdı nə vaxt dayanacağını. O hələ də şübhə ilə yanaşırdı, amma maraqlandığını hiss etdim. Sonra bir gün mənə zəng vurdu, dedi "mən də sınadım, 20 manat qazandım, çox gözəl hissdir". Güldüm, dedim "bax, dedim sənə". İndi o da oynayır, bəzən mənə yazır, nə qazandığını deyir. Bu, bizim münasibətimizə də yaxşı təsir etdi, daha çox söhbətimiz var, daha çox paylaşımımız. Həyat bəzən belə kiçik şeylərlə gözəldir. Oyunlar mənə təkcə pul qazandırmır, həm də insanlarla yeni əlaqələr qurmağa, mövcud əlaqələri gücləndirməyə kömək edir. Və mən bu hissi sevirəm. Hələ də hər həftə oynayıram, hələ də qazanıram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt peşman deyiləm. Çünki bu, mənim seçimimdi, mənim qərarımdı. Və mən bu qərarı sevirəm. O yay gecəsi balkonda oturub ulduzlara baxmasaydım, o reklamı görməsəydim, bəlkə də hələ də həyatımda nəyin çatışmadığını düşünürdüm. İndi bilirəm: həyəcan çatışırmış. Və mən onu tapdım.